Taichi Phoenix Diever Menu

Lessen en workshops

Lessen

De groep van Taichi Phoenix Diever traint op donderdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur. De groep is in september 2019 gestart. Er wordt les gegeven in de Yang-stijl taijiquan. Aan de groep kunnen zowel beginners als ook meer gevorderden deelnemen. Het lesgeld wordt per periode betaald; een gemiddelde periode heeft 10 lessen en kost dan € 70,- ( per uur € 7,-). Onderbreking van het volgen van de training leidt niet tot teruggave van lesgeld.

Locatie : theaterzaal van de school “Stad en Esch”, Westeres 7 in Diever
Lestijd : van 16:30 tot 17:30 uur

Workshops

Op verzoek geeft Philip Unger workshops aan instellingen of bedrijven. Bij elke workshop wordt rekening gehouden met verzoeken en/of kenmerken van de deelnemers/sters. Zo verzorgde hij (in Leiden en omgeving) workshops voor de vrijwilligers van het Leidse hospice, voor bezoekers van “Dag van het park” in Leiderdorp en de “Beweeg- en beleefweek park Cronesteyn” , voor de medewerkers/sters van de Universiteitsbibliotheek Leiden en ook de Rechtenfaculteit Leiden en voor de deelnemers van de “Museumnacht Leiden”.

Kleding en schoenen

Voor taiji heb je geen aparte kleding nodig; iets wat je makkelijk en los zit en waarin je vrij kunt bewegen is prima. De beste schoenen hebben een platte dunne zool (dus geen hak), waarmee je goed de grond onder je voeten kan voelen.

Taiji in de zomerperiode

In de zomerperiode, de maanden juli en augustus, wordt er in principe geen les gegeven.

Vervanger/ster

Naar een vaste vervanger/ster, als de docent Philip Unger niet zelf les kan geven, wordt gezocht. Reden voor zijn afwezigheid is meestal het volgen van een taiji training. Hij volgt drie keer per jaar een taiji training (6 tot 9 dagen) bij zijn Chinese leraar Wee Kee Jin in Engeland en in Nederland.

Deelname en verantwoordelijkheid

Deelnemen kan in principe gedurende het jaar (september tot juni) plaatsvinden na het volgen van een gratis proefles. Restitutie van betaald lesgeld bij het overslaan of het niet meer volgen van lessen is niet mogelijk.

Het kan voorkomen dat het als nieuwe belangstellende deelnemen aan de groep niet mogelijk is, omdat anders de groep te groot wordt. Het is beter, in verband met het geven van persoonlijke aandacht, om een groep niet groter te laten worden dan 15 deelnemers/sters.

Iedere deelnemer/ster aan een groep beoefent taiji op basis van eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is de eigen (fysieke) grenzen te kennen en te respecteren. De docent zorgt voor een goede didactische situatie, waarbinnen elke deelnemer/ster zoveel mogelijk kan leren; de deelnemer/ster zelf draagt verantwoordelijkheid voor het verantwoord uitvoeren van oefeningen en activiteiten.

Informatie

Wilt u informatie over de lessen, de taiji-groep of over de mogelijkheden voor een workshop, vul dan graag het contactformulier in.