Taichi Phoenix Diever Menu

Lessen en workshops

Lessen

De groep van Taichi Phoenix Diever, gestart in september 2019, traint op donderdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur. Er wordt les gegeven in de Yang-stijl taijiquan. Aan deze groep kunnen zowel beginners als ook (meer) gevorderden deelnemen. Het lesgeld wordt per periode betaald; een gemiddelde periode heeft 10 lessen en kost dan € 90,- ( per uur € 9,-; seizoen 2023-24). Onderbreking van en/of afwezigheid bij het volgen van de training leidt niet tot teruggave van lesgeld.

Locatie : theaterzaal van de school “Stad en Esch”, Westeres 7 in Diever; bij goed weer trainen we buiten op het schoolplein
Lestijd : van 16:30 tot 17:30 uur

Workshops

Op verzoek geeft Philip Unger workshops aan instellingen of bedrijven. Bij elke workshop wordt rekening gehouden met verzoeken en/of kenmerken van de deelnemers/sters. Zo verzorgde hij (in Leiden en omgeving) workshops voor de vrijwilligers van het Leidse hospice, personeel van Servier Nederland Farma BV, bezoekers van “Dag van het park” in Leiderdorp en de “Beweeg- en beleefweek park Cronesteyn” in Leiden, deelnemers (m/v) van de “Museumnacht Leiden” en medewerkers/sters van diverse onderdelen van de Leidse Universiteit: de Universiteitsbibliotheek, de Rechtenfaculteit en de afdeling KITLV (Koninklijk Instituut voor Taal, Land- en Volkenkunde).

Kleding en schoenen

Voor taiji heb je geen aparte kleding nodig; iets wat je makkelijk en los zit en waarin je vrij kunt bewegen is prima. De beste schoenen hebben een platte dunne zool (dus geen hak), waarmee je goed de grond onder je voeten kan voelen.

Taiji in de zomerperiode

In de zomerperiode, de maanden juli en augustus, wordt er geen les gegeven.

Vervanger/ster

De vaste vervanger, als Philip Unger niet zelf les kan geven, is Harry Smit. Reden voor Philip’s afwezigheid is meestal het volgen van een taiji training. Hij volgt een paar keer per jaar een (meerdaagse) taiji training bij zijn Chinese leraar Wee Kee Jin in Engeland en bij Nederlandse taijiquan leraren.

Deelname en verantwoordelijkheid

Deelnemen kan in principe gedurende het jaar (september t/m juni) plaatsvinden na het volgen van een gratis proefles. Restitutie van betaald lesgeld bij het overslaan of het niet meer volgen van lessen is niet mogelijk.

Iedere deelnemer/ster aan een groep beoefent taiji op basis van eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is de eigen (fysieke) grenzen te kennen en te respecteren. De docent zorgt voor een goede didactische situatie, waarbinnen elke deelnemer/ster zoveel mogelijk kan leren; de deelnemer/ster zelf draagt verantwoordelijkheid voor het verantwoord uitvoeren van oefeningen en activiteiten.

Informatie

Wilt u informatie over de lessen, de taiji-groep of over de mogelijkheden voor een workshop, neem gerust contact op.